ЗАБРАВЕНИ ДЕТАЙЛИ?

СЪЗДАЙТЕ ПРОФИЛ

Най-често задаваните въпроси за
електронните наргилета El Shisha

Можете да срещнете различни наименования на електронните наргилета като например електронен вейп, вейп пен (от английски vape pen), електронно наргиле, вейпче и др. Като начало, трябва да различаваме понятието електронна цигара от всички останали определения като вейп или електронно наргиле.

 

На първо място, нека да обърнем по-специално внимание на смисъла на думата електронно наргиле. Правете разлика между различните понятия - електронно наргиле е различно от електронна цигара, докато вейп и електронно наргиле са еднакви по смисъл. Основното нещо, което различава вейповете от останалите устройства за пушене, е, че те произвеждат сладникава пара, вследствие на процес на нагряване на специална е-течност, която се изпарява и се превръща в благоуханен облак. При електронната цигара имаме процеси на горене на тютюн, катрани и други вредни химикали, които при вейповете са заменени от максимално изчистени съставки като растителен глицерин и аромати.

Електронните наргилета El Shisha са елегантни и стилни електронни устройства, които създават бездимна пара, изпарявайки и разпространявайки течността от резервоара или пълнителя си с помощта на изпарител. Основните елементи на електронните наргилета са: Батерия, Изпарител и Резервоар/Пълнител.

Устройствата El Shisha са предназначени за използване от хора на възраст над 18 години (21+ в САЩ). Те могат да бъдат използвани от:

  • хора, които са непушачи
  • хора, които искат да се откажат от вредния навик да пушат цигари
  • хора, които обичат такива устройства и вече са запознати с технологията, но търсят по-стилно и премиум устройство, което да добавят към колекцията си
  • хора, които никога не са пушили какъвто и да е вид цигари, вейп устройства или наргиле и биха искали да изпробват нещо, към което няма риск да се пристрастят.

Хората с високо кръвно налягане, сърдечно-съдови състояния, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират с лекар, преди да използват продуктите.

Това е може би е най-често задаваният въпрос - „може ли използването на El Shisha да ни помогне да се откажем от пушенето на стандартни тютюневи изделия?“. Използването на El Shisha ни позволява да запазим отличителните движения, маниери и усещане като при стандартното пушене. Много хора са използвали подобни продукти, за да спрат да пушат, и то с висок процент успеваемост. В неотдавна публикувано проучване учени от University College London оцениха, че вейпинга и употребата на електронни цигари могат да помогнат на между 50 000 и 70 000 души да се откажат от тютюнопушенето всяка година в Англия. Други проучвания заключават, че има значително увеличение на хората, които се отказват от цигарите в следствие на все повече увеличаващото се потребление на вейпинг устройства през последните години.

Продуктите на El Shisha се предлагат в над 300 обекта на територията на цялата страна. Повече за регионите и обектите, където можете да намерите продуктите ни, можете да видите тук

Най-общо, електронните наргилета се делят на два типа - еднократни и презареждащи се. Еднократните наргилета набират все по-голяма популярност сред потребителите, тъй като са лесни за употреба, предварително зареди с определено количество е-течност и след като се използват докрай, се рециклират. Електронните наргилета, които се презареждат, могат да бъдат използвани многократно. Те се пълнят с течност или се презареждат с предварително заредени патрончета. Зареждането на батерията става чрез USB кабел в стандартна електрическа мрежа. 

Е-течност е течността, която „захранва“ електронното наргиле и поднася вкуса и аромата, които създават цялото изживяване. Подборът на хубава и качествена течност е не по-малко важен от избора на добро устройство, за да получите желаното изживяване.
Е-течностите El Shisha са произведени в Германия и имат сертификат, който гарантира висикото им качество и чистотата на използваните съставки

На първо място, имайте предвид, че броят дръпки, които производителят гарантира, са напълно ориентировъчни. За колко време ще ви стигне едно електронно устройство зависи както от вашето лично потребление, така и от това как и колко дълбоко вдишвате ароматната пара. Представете си чаша с вода – можете да я изпиете на няколко глътки, ако сте много жадни, или да я консумирате за по-продължителен период от време, бавно и на малки глътки. Ето защо, потреблението на електронното наргиле до голяма степен зависи от вашето индивидуално използване на устройството. С други думи, животът на електронното наргиле може да продължи няколко часа или няколко седмици. 

Почти винаги отговорът на този въпрос е "да".  Разбира се, спестеното количество в огромна степен зависи от начина и честотата на употреба на устройството и от индивидуалните преференции на потребителите.

Според „ЗТТСИ“, в България онлайн продажбата на електронни устройства с никотин е забранена. Можете да закупите всички устройства El Shisha с никотин в над 300 търговски обекта в цялата страна.

Растителният глицерин е гъста нетоксична течност със сладък вкус, без мирис и цвят. Той се получава при преработката на растителни масла и има много широко приложение в хранителната промишленост и в козметиката. При течностите за електронни наргилета се използва като база и много често основна съставка, от която се получава парата, също така действа като разредител за вкусовете.

Пропилен Гликол е безцветна течност без мирис, със слаб сладък вкус и висок вискозитет. Това е недразнещо органично съединение, което има широко приложение в козметиката и фармакологията, както и в много хранителни продукти. Използва се в такива стоки като напитки на основата на кафе, сладолед, бита сметана, а в някои случаи и като заместител на захар. В е-течностите се използва като една от основните съставки и разредител за ароматите.

Vogue използва малки и лесни за подмяна пълнители, не изисква включване или пълнене с течност, но генерира по-малко пара в сравнение с Privé.

Privé има изпарителна глава, която клиентът сам трябва да завие към устройството и да на пълни резервоарчето с течност. Privé е по-мощно устройство, което генерира повече пара.

Изпращаме пратките си с куриерска фирма Еконт. Ако поръчката Ви е направена до 17:00 часа в делничен ден, пратката Ви ще бъде доставена на следващия ден. Ако поръчката е направена в петък и е до точен адрес, тя ще бъде доставена в понеделник. За всички областни градове, поръчките направени в петък до 17 ч., които са до офис на Еконт, се доставят в събота. За по-малките населени места времето за доставка може да варира от 3 до 5 работни дни. Периодът за доставка може да се удължи в случай на празници, почивни дни и мащабни акции и кампании. 

За доставки извън България работим с куриерска компания DHL. Ако куриерската компания доставя до вашата страна и ако няма рестрикции в съответната държава за този тип продукти, може да направите поръчка. Обикновено, доставката до ЕС отнема 1-2 работни дни, а до по-отдалечени райони на света - между 3 и 5 работни дни. Вие като купувач отговаряте за допълнителни разходи като мита, данъци и такси, за митническо освобождаване, ако такива се прилагат във вашата страна.

Изпарителната глава на устройството Privé е консуматив. След по-дълготрайна употреба, която според честотата и интензитета на ползване може силно да варира, е хубаво изпарителната глава да бъде подменяна.

Ще разберете, че изпарителната глава е за подмяна, ако вкусовите качества на течността вече не се усещат добре; ако самият процес на изпаряване вече не е толкова ефективен или ако има вкус на изгоряло.

Ако нямате 18 години, трябва ваш пълнолетен роднина или приятел да направи поръчката и да приеме пратката от куриерската служба.

Мигащата светлина Мигащата светлина при еднократните вейпове означава, че течността е свършила, т.е не можете да използвате наргилето повече. Препоръчваме да рециклирате изхабеното устройство на обозначените за това места (рециклиране на литиево-йонни батерии) и да си вземете ново. 

При презареждащите се модели, мигащата светлина означава че устройството няма батерия и трябва да бъде заредено.

Ако искате да станете дистрибутор или имате търговски обект, можете да се свържете с нас по телефон (+359 87 8787847 / +359 87 8805719), на имейл ([email protected]) или през формата в сайта.

Не препоръчваме устройствата ни да се използват с течности, различни от тези проектирани специално за нашите устройства Ел Шиша и не можем да гарантираме за изправността, ако използвате други течности.

Практиката обаче показва, че някои потребители добавят никотин към течностите или използват течности с никотин и са доволни от резултатите.

За да използвате който и да е вейп за еднократната употреба, премахнете опаковката и силиконовия предпазител и започнете да вдишвате ароматната пара. Еднократните или така наречени "disposable" вейпове нямат копчета, а се активират от въздушния поток.

В случай, че вашето устройство е еднократно, липсата на пара означава, че течността (предварително заредена в него) е свършила и вейпът вече не може да се използва. Ако имате презареждаемо устройство, най-вероятно устройството има нужда или от зареждане на батерията, или от течност (при модел El Shisha Prive), или от нов пълнител (при модели Vogue и Allure). 

Има още няколко неща, които можете да опитате, в случай, че вашето El Shisha Prive не функционира добре:

- проверете дали нещо не блокира въздухопровода при мундщука или златния пръстен

- изпарителят може би трябва да бъде сменен. Това е част, която е консуматив за този модел електронни наргилета и трябва да се сменя обикновено на месец-два използване.

- Съхранявайте устройството си на сенчесто и сухо място на температура между 0 и 35 градуса по Целзий

- Не потапяйте своето електронно наргиле във вода, не го мокрете или овлажнявайте

- Пазете своята Ел Шиша далеч от директна слънчева светлина

- Не изпозлвайте своят Ел Шиша вейп около лесно запалими течности или газове

- Пазете устройството си далеч от отоплителни уреди

Поради забраната на Международната гражданска авиационна организация (ICAO) всички видове вейпове НЕ могат да бъдат транспортирани в чекиран багаж. В случай, че взимате електронно наргиле със себе си при пътуване със самолет, обърнете внимание, че трябва да го носите в ръчния си багаж, който по време на полета трябва да бъде съхраняван на безопасно място, а самото устройство трябва да стои далеч от запалими материали. При превозване в самолет, вейпът Ел Шиша трябва да се съхранява в затворена опаковка, за да се предотврати изтичането на течност поради ниското налягане.

TOP