ЗАБРАВЕНИ ДЕТАЙЛИ?

СЪЗДАЙТЕ ПРОФИЛ

Най-често задаваните въпроси за
електронните наргилета El Shisha

Можете да срещнете различни наименования на електронните наргилета като например електронен вейп, вейп пен (от английски vape pen), електронно наргиле, вейпче и др. Като начало, трябва да различаваме понятието електронна цигара от всички останали определения като вейп или електронно наргиле.

 

На първо място нека да обърнем по-специално внимание на смисъла на думата електронно наргиле. Правете разлика между различните понятия - електронно наргиле е различно от електронна цигара, докато вейп и електронно наргиле са еднакви по смисъл. Основното нещо, което различава вейповете от останалите устройства за пушене, е, че те произвеждат сладникава пара, вследствие на процес на нагряване на специална е-течност, която се изпарява и се превръща в благоуханен облак. При електронната цигара имаме процеси на горене на тютюн, катрани и други вредни химикали, които при вейповете са заменени от максимално изчистени съставки като растителен глицерин и аромати.

Електронните наргилета El Shisha са електронни устройства, които създават бездимна пара, изпарявайки и разпространявайки течността от резервоара или пълнителя си с помощта на изпарител. Основните елементи на електронните наргилета са: Батерия, Изпарител и Резервоар/Пълнител.

Устройствата El Shisha са предназначени за използване от хора на възраст над 18 години (21+ в САЩ). Те могат да бъдат използвани от всяко лице:

  • хора, които са непушачи
  • хора, които искат да се откажат от вредния навик да пушат цигари
  • хора, които обичат такива устройства и вече са запознати с технологията, но търсят по-стилно и премиум устройство, което да добавят към колекцията си
  • хора, които никога не са пушили какъвто и да е вид цигари, вейп устройства или наргиле и биха искали да изпробват нещо, към което няма риск да се пристрастят.

Хората с високо кръвно налягане, сърдечно-съдови състояния, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират с лекар, преди да използват продуктите.

В устройствата El shisha няма процес на горене, това е бездимна технология, при която има само безвредна пара. Течностите El Shisha не съдържат никотин, тютюн или катрани. Следователно нито устройствата, нито течностите са предмет на закона за тютюнопушене и могат да се използват на всякакви обществени места.

Това е може би най-често задаваният въпрос - „може ли използването на El Shisha да ни помогне да се откажем от пушенето на стандартни тютюневи изделия?“. Използването на El Shisha ни позволява да запазим отличителните движения, маниери и усещане като за стандартното пушене. Много хора са използвали подобни продукти, за да спрат да пушат и то с висок процент успеваемост. В неотдавна публикувано проучване учени от University College London оцениха, че вейпинга и употребата на електронни цигари могат да помогнат на между 50 000 и 70 000 души да се откажат от тютюнопушенето всяка година в Англия. Други проучвания заключават, че има значително увеличение на хората, които се отказват от цигарите в следствие на все повече увеличаващото се потребление на вейпинг устройства през последните години.

В течностите El Shisha няма никакво съдържание на никотин или други вещества и токсини, каквито биха могли да бъдат намерени в тютюневите изделия и в резултат на това не водят до пристрастяване. Не можем обаче да гарантираме, че няма да се пристрастите към невероятния вкус и към прекрасното изживяване. ;) ;)

Най-общо, електронните наргилета се делят на два типа - еднократни и презареждащи се. Еднократните наргилета набират все по-голяма популярност сред потребителите, тъй като са лесни за употреба, предварително зареди с определено количество е-течност и след като се използват докрай, се рециклират. Електронните наргилета, които се презареждат, могат да бъдат използвани многократно. Те се пълнят с течност или се презареждат с предварително заредени патрончета. Зареждането на батерията става чрез USB кабел в стандартна електрическа мрежа. 

Е-течност е течността, която „захранва“ електронното наргиле и поднася вкуса и аромата, които създават цялото изживяване. Подборът на хубава и качествена течност е не по-малко важен от изборът на добро устройство, за да получите желаното изживяване.
Е-течностите El Shisha са произведени в Германия и имат сертификат, който гарантира висикото им качество и чистотата на използваните съставки

На първо място, имайте предвид, че броят дръпки, които производителят гарантира, са напълно ориентировъчни. За колко време ще ви стигне едно електронно устройство зависи както от вашето лично потребление, така и от това как и колко дълбоко вдишвате ароматната пара. Представете си чаша с вода – можете да я изпиете на няколко глътки, ако сте много жадни, или да я консумирате за по-продължителен период от време, бавно и на малки глътки. Ето защо, потреблението на електронното наргиле до голяма степен зависи от вашето индивидуално използване на устройството. С други думи, животът на електронното наргиле може да продължи няколко часа или няколко седмици. 

 

Не, течностите El Shisha НЕ съдържат никотин!  Компанията El Shisha не подкрепя употребата на никотин и поради тази причина нашите е-течности са специално разработени, за да Ви осигурят едно истинско и изтънчено усещане за наргиле без никотин.  Основните съставки на нашите е-течности са Растителен Грицерин (VG), получен от растителни масла, Пропилен Гликол (PG) и ароматизати. Всички съставки са с най-високо качество и се използват широко в хранително-вкусовата промишленост.

Почти винаги отговорът на този въпрос е да.  Разбира се спестеното количество в огромна степен зависи от начинът и честотата на употреба на устройството и от индивидуалните преференции на потребителите.

Растителният глицерин е гъста нетоксична течност със сладък вкус, без мирис и цвят. Той се получава при преработката на растителни масла и има много широко приложение в хранителната промишленост и в козметиката. При течностите за електронни наргилета се използва като база и много често основна съставка, от която се получава парата и действа като разредител за вкусовете.

Пропилен Гликол е безцветна течност без мирис, със слаб сладък вкус и висок вискозитет. Това е недразнещо органично съединение, което има широко приложение в козметиката и фармакологията, както и в много хранителни продукти. Използва се в такива стоки като напитки на основата на кафе, сладолед, бита сметана, а в някои случаи и като заместител на захар. В е-течностите се използва като една от основните съставки и разредител за ароматите.

Vogue използва малки и лесни за подмяна пълнители, не изисква включване или пълнене с течност, но генерира по-малко пара в сравнение с Privé.

Privé има изпарителна глава, която клиентът сам трябва да завие към устройството и да на пълни резервоарчето с течност. Privé е по-мощно устройство, което генерира повече пара.

Едно шишенце с течност е достатъчно за 15-16 напълвания на резезрвоара за течност на устройството. Разбира се времето за изразходване на един резервоар с течност е изключително индивидуално и субективно – зависи от силата, честотата и интензитета на използване на устройството.

Устройствата 2Go имат около 450-500 дръпки. Разбира се тази стойност може да варира малко в зависимост от силата и интензитета на употреба. Устройствата не се презареждат или пълнят с течност.

Ако поръчката Ви е направена до 17:00 часа пратката Ви ще бъде доставена на следващия ден. Ако поръчката е направена в петък и е до точен адрес е възможно да бъде доставена и в понеделник.

Ако нямате 18 години трябва ваш пълнолетен роднина или приятел да направи поръчката и да приеме пратката от куриерската служба.

Мигащата светлина при еднократните вейпове означава или че батерията е изтощена, или течността е свършила, т.е не можете да използвате наргилето повече. Така, че рециклирайте изхабеното устройство на обозначените за това места (рециклиране на литиево-йонни батерии) и си вземете ново. 

Причините може да са: няма монтирана изпарителна глава; бутонът е бил натиснат за повече от 15 секунди; няма достатъчно заряд в батерията; изпарителната глава е изгоряла; не е затегната добре или изпарителната глава или капачето с въртящият се пръстен.

Устройството може да мига ако: се използва повече от 10 секунди без прекъсване; няма заряд в батерията; когато е включено в зарядно и батерията се зареди до максимум светлината премигва 20 пъти преди да угасне.

Това се случва, когато бутонът е бил натиснат продължително без от устройството да се дърпа в този момент. При продължително натискане на бутона без да се дърпа от устройството изпарителната глава прегаря и трябва да бъде подменена, ако има вкус на въглен или изгоряло. Бутонът трябва да се натиска само и единствено, когато се дърпа от устройството.

Не, всеки вкус на 2GO се продава само в един цвят устройство.

Вкусовите предпочитания са нещо много индивидуално и не бихме могли да препоръчаме кой вкус ще допадне най-много на потребителите. Чисто статистически обаче можем да кажем, че най-продаваните вкусове за  2GO и Vogue са Ягодата и Двойна Ябълка, а за Privé са Пъпеш, Череша.

За доставки извън България работим с куриерска компания TNT. Ако куриерската компания доставя до вашата страна и ако няма рестрикции в съответната страна за този тип продукти може да направите поръчка. Вие като купувач отговаряте за допълнителни разходи като мита, данъци и такси за митническо освобождаване, ако такива се прилагат във вашата страна.

Изпарителната глава на устройството Privé е консуматив. След по-дълготрайна употреба, която според честотата и интензитета на ползване може силно да варира, е хубаво изпарителната глава да бъде подменяна.

Ще разберете, че изпарителната глава е за подмяна, ако вкусовите качества на течността вече не се усещат добре; ако самият процес на изпаряване вече не е толкова ефективен или ако има вкус на изгоряло.

Ако искате да станете дистрибутор свържете се с нас на имейла или телефонния номер предоставени в сайта.

Не препоръчваме устройствата ни да се използват с течности различни от тези проектирани специално за нашите устройства Ел Шиша и не можем да гарантираме за изправността, ако използвате други течности.

Практиката обаче показва, че някои потребители добавят никотин към течностите или използват течности с никотин и са доволни от резултатите.

Ние от Ел Шиша не препоръчваме устройствата ни да се използват с течности различни от тези проектирани специално за нашите устройства и не можем да гарантираме за изправността, ако използвате други течности.

Практиката обаче показва, че някои потребители добавят никотин към течностите или използват течности с никотин и са доволни от реултатите.

За да използвате който и да е вейп за еднократната употреба, премахнете опаковката и силиконовия предпазител и започнете да вдишвате ароматната пара. Еднократните или така наречени "disposable" вейпове нямат копчета, а се активират от въздушния поток.

В случай, че вашето устройство е еднократно, липсата на пара означава, че течността (предварително заредена в него) е свършила и вейпът вече не може да се използва. Ако имате презареждаемо устройство, най-вероятно устройството има нужда или от зареждане на батерията, или от течност (при модел El Shisha Prive) или от нов пълнител (при модели Vogue и Allure). 

Има още няколко неща, които можете да опитате, в случай, че вашето El Shisha Prive не функционира добре:

- проверете дали нещо не блокира въздухопровода при мундщука или златния пръстен

- изпарителят може би трябва да бъде сменен. Това е част, която е консуматив за този модел електронни наргилета и трябва да се сменя обикновено на месец-два използване.

Колекцията на Ел Шиша включва най-голямото разнообразие от вкусове - сладки, кремообразни или плодови, с освежаващ леден ефект или по-плътни и интензивни. Разнообразието ни от вкусове е огромно - към момента нашата колекция съдържа над 100 вкуса за различните електронни наргилета.

- Съхранявайте устройството си на сенчесто и сухо място на температура между 0 и 35 градуса по Целзий

- Не потапяйте своето електронно наргиле във вода, не го мокрете или овлажнявайте

- Пазете своята Ел Шиша далеч от директна слънчева светлина

- Не изпозлвайте своят Ел Шиша вейп около лесно запалими течности или газове

TOP